Entrevista al president de la Federació Catalana de Pàdel

Felip Ródenas compleix avui, 26 de maig, un any des que va ser proclamat oficialment president de la Federació Catalana de Pàdel (FCP). Un total de 365 dies al capdavant del pàdel català, en el que el president fa balanç del seu primer any de mandat.

Com recorda Felip Ródenas aquelles eleccions del mes de maig del 2021?

Un dia amb moments de tranquilitat i nervis alhora. La feina ja estava feta, havíem visitat a tots els clubs de Catalunya i els havíem exposat el que volia ser el nostre programa pels propers quatre anys. Evidentment que una jornada electoral comporta nervis, però veient l’afluència de clubs que van anar a votar estàvem convençuts de que aconseguiríem fer un canvi.

Recorda alguna felicitació especial després d’aconseguir el triomf electoral?

Moltes, moltes. Tot el nostre equip va treballar molt, vam fer molta pinya i vam celebrar l’èxit amb un fi de festa digne per tot l’esforç acumulat. I m’agradaria destacar la felicitació de Pere Hernàndez, per part de l’altra candidatura, ja que va ser molt educada i molt correcta.

Quin balanç fa del que ha estat aquest primer any de Felip Ródenas i la seva junta directiva a la FCP?

Tenim la sort de disposar d’un equip molt professional i ens hem trobat molt còmodes. Al principi ens havíem d’anar coneixent. Hem fet una tasca molt bona, implementant la nostra manera de veure el pàdel i generant tornejos nous. És el que volíem, més pàdel i que més gent pugui competir i gaudir del nostre esport.

Té la sensació que després d’aquest primer any, el llibre d’estil de Felip Ródenas i de la seva junta directiva ja es comença a implementar en el pàdel català?

Si, en els clubs sobretot. La posada en marxa de la Lliga d’Escoles de Menors, que als clubs no els hi suposa cap cost, és un exemple. D’altres com són també el Circuit Head Players i el Circuit de Pàdel en Cadira Reebok Fragrances han generat més pàdel. I no ens aturem aquí, estem treballant en dos o tres circuits més. El que volem és que la comunitat padelera es diverteixi amb el nostre esport.

Sobre aquests circuits als que ara feia referència en que es treballa, ens pot avançar alguna cosa?

Una de les idees és fer el campionat de Catalunya de campions i campiones socials, de manera que això sigui un estímul pels campionats interns dels clubs catalans. Un altra idea és impulsar el campionat territorial, en categoria veterans, absolut i menors. I finalment el campionat de pàdel en família, que anteriorment es coneixia com ‘pares i fills’, fent un parell o tres de categories i que pares, mares, fills o filles puguin gaudir interactuant dins una mateixa pista. I alguna que altra sorpresa en la que estem treballant i que encara no puc avançar.

El pròxim 17 de juny la FCP arriba a la seva majoria d’edat. Data assenyalada en el calendari…

Efectivament, 18 anys. Volem intentar fer una festa on tota la comunitat padelera pugui participar. Ens agradaria realitzar alguna cosa diferent, on combinem la commemoració de la majoria d’edat amb unes jornades de pàdel en que els padelers hi puguin jugar.

Referent a jornades, ara fa pocs dies al CE Valldoreix s’ha portat a terme la ‘Primera Jornada de Pàdel Català’. Com ho valora?

Si, ha estat un èxit. Estic molt satisfet de com ha anat i de com s’ha desenvolupat, amb més de seixanta inscrits interessats. El cartell era molt bo, amb la inclusió de ponents reconeguts, amb temàtiques diferents i que a la gent que juga al pàdel li agrada conèixer, aprofundir i aprendre.

President, el darrer èxit de la Selecció Catalana de veterans, amb el campionat i subcampionat aconseguit a Galícia, ha comportat un allau de peticions dels malalts i malaltes de pàdel per la samarreta de la Selecció. És una samarreta que ha agradat molt…

Esperem que en breu pugui estar a la venta. Depèn del Bullpadel, que ha de fer una fabricació especial i tots sabem els problemes que hi ha ara mateix d’exportació. És una samarreta molt representativa i molt maca per lluir.

Per acabar, com a curiositat, com és un dia a dia al capdavant de la presidència de la FCP i com es fa compatible amb la quotidianitat familiar i laboral?

(somriu) És cert que en el meu cas s’ha de compatibilitzar la vida de president de la FCP, amb la de president de club, amb la laboral i familiar. Aquesta darrera és la més important. Afortunadament a la FCP tenim un equip professional molt potent i que em fa el dia a dia molt més simple. Ara bé, cert és que hi ha decisions que al final han de passar per junta directiva o per presidència. En el que més temps invertim és en els actes institucionals i atenció a clubs. Això no es veu, però són moltes hores que s’hi dediquen.

Fuente: Nota de prensa de la FCP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *